TARİHÇE

02.01.2019 2418

Okulumuz Kayseri Melikgazi İlçesi Erenköy Mahallesinde yer almaktadır. Okulumuz  15 Temmuz  2016 darbe girişimi  sonucunda  FETÖ   terör örgütüne  ait bir eğitim kurumu iken  Maliye Bakanlığı tarafından  el konulmuş ve Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir. Okulumuz 2016  Eylül   ayında Şehit Cennet Yiğit Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış olduğu karar doğrultusunda okulumuz 6 Mart  2017 tarihinde  yeni ismini alıp ŞEHİT CENNET YİĞİT İMAM HATİP ORTAOKULU olarak hizmet vermeye başlamıştır. Açıldığı tarih itibari ile Talim Terbiye kurulunun İmam Hatip Ortaokulu  Haftalık Ders Çizelgesine  uygun olarak İngilizce ağırlıklı eğitim vermeye başlamıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ile birlikte 5. Sınıflarda İngilizce pilot uygulamaya geçiş yapmıştır. Bununla birlikte okulumuz açıldığı tarihten itibaren  gerek akademik gerekse  değerler eğitimi alanında yaptığı çalışmalarla başarılarını yerel ve ulusal alanda göstermiştir.